Menu

studiomn&a

studiomn&a

Our design ethos lies in the synthesis of tectonic logic & context to create beautiful work.

We collaborate with builders, engineers, craftsmen & others to coordinate & refine it.

We value our clients & we will work closely with you to deliver your vision in the best possible way.

work

Holiday Home, Gezaulole


The brief developed into a 2-storey 3-bedroom 275 sqm family home whose terrace provides views towards a nearby mangrove forest & the Indian Ocean. The concept was developed as a modular fair-faced concrete frame & slabs with infill walls articulated by large openings, natural finishes such as locally sourced coral stone & hardwood.

Rental Homes, Mikocheni


The brief was to propose a residential development with 2-bedroom 80sqm units, outdoor amenities & parking. The proposal considers efficiencies in floor plan & construction, site layout & orientation & a lush landscape to create a healthy micro-environment. It further considers cross & stack passive ventilation strategies to reduce heat gain.

Learning Rooms, TNA

Designer at AOC, UK

In 2017 AOC won a publicly tendered contract for an overhaul in a phased Public Space Programme (PSP) launched by The National Archives (TNA). This project was Phase 3 of the master-plan. The brief was to establish two new characterful learning rooms embedded within the existing first floor open plan library & document reading rooms.

Marejesho Exhibition

Consultancy for APC, Tanzania

Marejesho was a mobile research exhibition that travelled throughout the Kilimanjaro & Meru regions to raise awareness, promote dialogue & exchange information about the Tanzanian cultural heritage currently held in German museums. The exhibition was constructed from materials that could be re-purposed after decommissioning.

Holiday Home, Gezaulole


The brief developed into a 2-storey 3-bedroom 275 sqm family home whose terrace provides views towards a nearby mangrove forest & the Indian Ocean. The concept was developed as a modular fair-faced concrete frame & slabs with infill walls articulated by large openings, natural finishes such as locally sourced coral stone & hardwood.

Jazz Club


The brief involves renovating & remodelling an existing basement in Dar es Salaam, to propose one of the first Jazz Clubs in the city. The concept design carefully unpacks the space to retain some original features & introduce new elements for flexible usage & enhanced acoustics.

Marejesho Exhibition

Consultancy for APC, Tanzania

Marejesho was a mobile research exhibition that travelled throughout the Kilimanjaro & Meru regions to raise awareness, promote dialogue & exchange information about the Tanzanian cultural heritage currently held in German museums. The exhibition was constructed from materials that could be re-purposed after decommissioning.

Walworth Library & Heritage Centre

Designer at AOC, UK

AOC won an invited competition to design a hybrid library & heritage centre which has been developed as part of Orchards Garden, a large-scale development located in south London. The new library & heritage centre features a community lounge, children’s library, a “Faraday” room, & ample study space, as well as an event space for community activities.

Walworth Library & Heritage Centre

Designer at AOC, UK

AOC won an invited competition to design a hybrid library & heritage centre which has been developed as part of Orchards Garden, a large-scale development located in south London. The new library & heritage centre features a community lounge, children’s library, a “Faraday” room, & ample study space, as well as an event space for community activities.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Mission House

Designer at Gollings, UK

A Grade II listed neglected temperance mission hall, previously a plastics factory, is being transformed into a family home & studio for multi-disciplinary designers. The model serves as a testing device for new volumes that will complement the original structure while showcasing its dramatic spaces.

Spencer Rise

Project Architect at TBA, UK

The design comprises a mansard loft addition on top of a terraced house in a conservation area. The mansard consists of a large roof light for the new stairwell. The cantilevered staircase carefully weaves in with the existing modern interiors of the house with minimal disruption. The balustrade was fabricated off-site.

Learning Rooms, TNA

Designer at AOC, UK

In 2017 AOC won a publicly tendered contract for an overhaul in a phased Public Space Programme (PSP) launched by The National Archives (TNA). This project was Phase 3 of the master-plan. The brief was to establish two new characterful learning rooms embedded within the existing first floor open plan library & document reading rooms.

New Classrooms Blocks D&E, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST began implementing its master-plan developed by FNI USA & Troppo Australia with two new classroom blocks, which included a purpose-built fine art studio, outdoor learning spaces & a communal hub for casual group sessions & congregation. APC were commissioned as the executive architects to deliver the project on site.

Jazz Club


The brief involves renovating & remodelling an existing basement in Dar es Salaam, to propose one of the first Jazz Clubs in the city. The concept design carefully unpacks the space to retain some original features & introduce new elements for flexible usage & enhanced acoustics.

AKMSS Admin Block

Collaboration with Kre.o

The brief was to reconfigure the internal layout for the Admin block at the Aga Khan Mzizima Secondary School (AKMSS) in order to improve efficiencies in workflow & management, as well as the communal facilities.

Walworth Library & Heritage Centre

Designer at AOC, UK

AOC won an invited competition to design a hybrid library & heritage centre which has been developed as part of Orchards Garden, a large-scale development located in south London. The new library & heritage centre features a community lounge, children’s library, a “Faraday” room, & ample study space, as well as an event space for community activities.

Turpins Chase II

Consultancy for TBA, UK

TBA designed & delivered the first phase which entailed a remodelling of the entire property to suit the client’s family home needs. In phase 2, the client would like to add a new-build secondary wing which would have an additional lounge area & a work-from-home office/studio.

Rental Homes, Mikocheni


The brief was to propose a residential development with 2-bedroom 80sqm units, outdoor amenities & parking. The proposal considers efficiencies in floor plan & construction, site layout & orientation & a lush landscape to create a healthy micro-environment. It further considers cross & stack passive ventilation strategies to reduce heat gain.

Grosvenor Road

Architect at TBA, UK

The brief was to explore layout options to enhance the existing ground floor of a large semi-detached property. The client wished to infill the space between the 2 existing wings to introduce a dining room facing the garden & a new rear elevation composition with contemporary cement board cladding & high quality aluminium glazing.

Athletic Centre, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST continued implementing its master-plan initially developed by FNI USA & Troppo Australia with this new Athletic Centre which included a purpose-built sports hall, yoga & ballet studio, gym & associated support spaces. APC were commissioned as the executive architects to provide detailed design & on-site supervision services.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Howards Thicket

Project Architect at TBA, UK

The brief was to refurbish & remodel the existing detached property in Gerrards Cross to suit the needs of a growing family as well as an aspiring writer. The rear side of the ground floor was opened up to accommodate open-plan dining, kitchen & living spaces looking out to a new patio & existing garden, through new bi-folding doors & window.

New Classrooms Blocks D&E, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST began implementing its master-plan developed by FNI USA & Troppo Australia with two new classroom blocks, which included a purpose-built fine art studio, outdoor learning spaces & a communal hub for casual group sessions & congregation. APC were commissioned as the executive architects to deliver the project on site.

Howards Thicket

Project Architect at TBA, UK

The brief was to refurbish & remodel the existing detached property in Gerrards Cross to suit the needs of a growing family as well as an aspiring writer. The rear side of the ground floor was opened up to accommodate open-plan dining, kitchen & living spaces looking out to a new patio & existing garden, through new bi-folding doors & window.

Spencer Rise

Project Architect at TBA, UK

The design comprises a mansard loft addition on top of a terraced house in a conservation area. The mansard consists of a large roof light for the new stairwell. The cantilevered staircase carefully weaves in with the existing modern interiors of the house with minimal disruption. The balustrade was fabricated off-site.

Holiday Home, Gezaulole

The brief developed into a 2-storey 3-bedroom 275 sqm family home whose terrace provides views towards a nearby mangrove forest & the Indian Ocean. The concept was developed as a modular fair-faced concrete frame & slabs with infill walls articulated by large openings, natural finishes such as locally sourced coral stone & hardwood.

Walworth Library & Heritage Centre

Designer at AOC, UK

AOC won an invited competition to design a hybrid library & heritage centre which has been developed as part of Orchards Garden, a large-scale development located in south London. The new library & heritage centre features a community lounge, children’s library, a “Faraday” room, & ample study space, as well as an event space for community activities.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Mission House

Designer at Gollings, UK

A Grade II listed neglected temperance mission hall, previously a plastics factory, is being transformed into a family home & studio for multi-disciplinary designers. The model serves as a testing device for new volumes that will complement the original structure while showcasing its dramatic spaces.

Young V&A Museum

Designer at AOC, UK

AOC won a competition to redevelop the formerly V&A Childhood Museum to create a more relevant & activating museum with interactive elements. A large interactive model was made in order to test design proposals as well as enable the local community, including children, to engage with the project.

Kids Room, Masaki


The brief was to maximise free floor space by integrating all 3 elements; beds, storage & study desks into one unit in an otherwise single bedroom. The room was intended for sharing between a sister & brother & as such the colour palette chosen is neutral with soft elements such as bedsheets to give identity but retain flexibility for future uses.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Holiday Home, Mwanza


Forming part of the Pearl Rock Waterfront master-plan, the brief was to design a typical holiday home on the slopes of Luchelele, Mwanza, facing Lake Victoria. The volume is divided into two bedroom wings with central open-plan spaces that lead to a covered area & swimming pool facing the lake.

Young V&A Museum

Designer at AOC, UK

AOC won a competition to redevelop the formerly V&A Childhood Museum to create a more relevant & activating museum with interactive elements. A large interactive model was made in order to test design proposals as well as enable the local community, including children, to engage with the project.

Learning Rooms, TNA

Designer at AOC, UK

In 2017 AOC won a publicly tendered contract for an overhaul in a phased Public Space Programme (PSP) launched by The National Archives (TNA). This project was Phase 3 of the master-plan. The brief was to establish two new characterful learning rooms embedded within the existing first floor open plan library & document reading rooms.

Learning Rooms, TNA

Designer at AOC, UK

In 2017 AOC won a publicly tendered contract for an overhaul in a phased Public Space Programme (PSP) launched by The National Archives (TNA). This project was Phase 3 of the master-plan. The brief was to establish two new characterful learning rooms embedded within the existing first floor open plan library & document reading rooms.

Young V&A Museum

Designer at AOC, UK

AOC won a competition to redevelop the formerly V&A Childhood Museum to create a more relevant & activating museum with interactive elements. A large interactive model was made in order to test design proposals as well as enable the local community, including children, to engage with the project.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Mosque Competition Entry

With Bruno Silvestre, UK

Located in the north of England at the junction of a busy motorway, the new mosque would serve as both a physical & symbolic landmark for a growing local Muslim community. One of the key themes explored was the materiality & how it would complement the overall composition of the scheme.

Marejesho Exhibition

Consultancy for APC, Tanzania

Marejesho was a mobile research exhibition that travelled throughout the Kilimanjaro & Meru regions to raise awareness, promote dialogue & exchange information about the Tanzanian cultural heritage currently held in German museums. The exhibition was constructed from materials that could be re-purposed after decommissioning.

Athletic Centre, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST continued implementing its master-plan initially developed by FNI USA & Troppo Australia with this new Athletic Centre which included a purpose-built sports hall, yoga & ballet studio, gym & associated support spaces. APC were commissioned as the executive architects to provide detailed design & on-site supervision services.

Jazz Club


The brief involves renovating & remodelling an existing basement in Dar es Salaam, to propose one of the first Jazz Clubs in the city. The concept design carefully unpacks the space to retain some original features & introduce new elements for flexible usage & enhanced acoustics.

Athletic Centre, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST continued implementing its master-plan initially developed by FNI USA & Troppo Australia with this new Athletic Centre which included a purpose-built sports hall, yoga & ballet studio, gym & associated support spaces. APC were commissioned as the executive architects to provide detailed design & on-site supervision services.

Holiday Home, Gezaulole


The brief developed into a 2-storey 3-bedroom 275 sqm family home whose terrace provides views towards a nearby mangrove forest & the Indian Ocean. The concept was developed as a modular fair-faced concrete frame & slabs with infill walls articulated by large openings, natural finishes such as locally sourced coral stone & hardwood.

Marejesho Exhibition

Consultancy for APC, Tanzania

Marejesho was a mobile research exhibition that travelled throughout the Kilimanjaro & Meru regions to raise awareness, promote dialogue & exchange information about the Tanzanian cultural heritage currently held in German museums. The exhibition was constructed from materials that could be re-purposed after decommissioning.

New Classrooms Blocks D&E, IST

Designer at APC, Tanzania

The IST began implementing its master-plan developed by FNI USA & Troppo Australia with two new classroom blocks, which included a purpose-built fine art studio, outdoor learning spaces & a communal hub for casual group sessions & congregation. APC were commissioned as the executive architects to deliver the project on site.

Marejesho Exhibition

Consultancy for APC, Tanzania

Marejesho was a mobile research exhibition that travelled throughout the Kilimanjaro & Meru regions to raise awareness, promote dialogue & exchange information about the Tanzanian cultural heritage currently held in German museums. The exhibition was constructed from materials that could be re-purposed after decommissioning.

Weston Park

Architect at TBA, UK

The client wished to infill the existing void formed by the shape of the existing property in the rear. The ground floor volume is offset to distinguish the new form against the host building & to maintain the character of the conservation area neighbourhood it sits within. Some features include a large quarter circle roof-light & arched doorway.

Rental Homes, Mikocheni


The brief was to propose a residential development with 2-bedroom 80sqm units, outdoor amenities & parking. The proposal considers efficiencies in floor plan & construction, site layout & orientation & a lush landscape to create a healthy micro-environment. It further considers cross & stack passive ventilation strategies to reduce heat gain.

Mission House

Designer at Gollings, UK

A Grade II listed neglected temperance mission hall, previously a plastics factory, is being transformed into a family home & studio for multi-disciplinary designers. The model serves as a testing device for new volumes that will complement the original structure while showcasing its dramatic spaces.

Learning Rooms, TNA

Designer at AOC, UK

In 2017 AOC won a publicly tendered contract for an overhaul in a phased Public Space Programme (PSP) launched by The National Archives (TNA). This project was Phase 3 of the master-plan. The brief was to establish two new characterful learning rooms embedded within the existing first floor open plan library & document reading rooms.

crossmenu

0